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アイテム
調理師養成施設における食育授業のシラバス検討
https://doi.org/10.20832/0002000022
https://doi.org/10.20832/0002000022b6f4105d-8097-4e56-8bd2-c0ee220843fa
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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syoku_011_001.pdf
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2024-03-22 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 調理師養成施設における食育授業のシラバス検討 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Examination of a syllabus for dietary education classes at a culinary training facility | |||||||||
言語 | en | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
主題 | 食育 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
主題 | 歯科教育 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
主題 | シラバス | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
ID登録 | ||||||||||
ID登録 | 10.20832/0002000022 | |||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||
アクセス権 | ||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||
著者 |
小鶴, 祥子
× 小鶴, 祥子
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | 梅花女子大学食文化学科は、4 年生の調理師養成施設校である。調理師養成施設の基本科目である規定教育内容の食生活と健康の分野(90 時間)は、食育(30 時間)、公衆衛生学Ⅰ(30 時間)・公衆衛生学Ⅱ(30 時間)の科目で実施している。著者は、1 年生の食育の科目を担当しているが、使用しているテキストには、歯科教育の記載が非常に少ない。そこで、学生に歯についてのアンケートを実施し、授業内で取り組むべき歯科教育の内容を検討した。結果から、学生の口腔ケアに関する知識、行動が低いことが明らかとなった。歯科教育の時間に1 コマを当て、内容に3 つの柱を入れることとした。 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | The Department of Food Culture at Baika Woman’s University is a fourth-year culinary training facility. The basic subjects of the culinary training facility, Dietary Habits, and Health (90 hours) which are basic subjects of the culinary training facility, are carried out as subjects under Dietary Education (30 hours), Public Health Ⅰ(30 hours), and Public Health Ⅱ(30 hours). The author is in charge of a first-year dietary education subject, but very few references to dental education are in the textbook used. Therefore, we conducted a questionnaire about teeth for students and examined the content of dental education that should be addressed in class. The results revealed that the students ‘knowledge and behavior regarding oral care were low. I decided to devote one class to dental education and include three pillars in the content. | |||||||||
言語 | en | |||||||||
書誌情報 |
ja : 梅花女子大学食文化学部紀要 en : Baika Women’s University Research Bulletin-Faculty of Food Culture 号 11, p. 1-8, ページ数 8, 発行日 2024-03-20 |
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出版者 | ||||||||||
出版者 | 梅花女子大学食文化学部 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
出版地 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
値 | 茨木 (大阪府) | |||||||||
ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 24320455 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AA12749693 | |||||||||
著者版フラグ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
見出し | ||||||||||
大見出し | 食文化学科 | |||||||||
小見出し | 学術論文 | |||||||||
言語 | ja |